Pompeo pritiska Indiju da kupuje više američke robe

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2018, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo pritiska Indiju da kupuje više američke robe

Više energenata kupovaće od SAD

Sjedinjene Države očekuju da Indija poveća kupovinu američkih energenata i aviona kako bi se korigovao američki trgovinski deficit s ovom zemljom Južne Azije, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.

Putnici dva aviona u karantinu na aerodromu Filadelfija

- Oni će kupovati više energenata od Sjedinjenih Država, kupovaće više aviona od Sjedinjenih Država, i mi to zaista cenimo, ali će trgovinski gep i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dalje postojati - rekao je Pompeo novinarima nakon razgovora na visokom nivou sa indijskim zvaničnicima u - Nju Delhiju, prenosi agencija Rojters.

- Zato ih pozivamo da učine sve što mogu kako bi se taj gep suzio. Istovremeno, važno je da se smanje postojeće trgovinske barijere, koje dovode u situaciju američke kompanije, proizvode američkih radnika, da ne mogu da se prodaju ovde - naveo je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.