Pomoć preduzećima za uvoz pametne tehnologije 6.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć preduzećima za uvoz "pametne tehnologije" 6.000 evra

Privredna komora Srbije pozvala je mikro, mala i srednja preduzeća u Srbiji koja žele da uvezu "pametna" rešenja i novu tehnologiju a kako bi unapredili svoju proizvodnju, da se jave Komori i osvoje "subvenciju" od 6.000 evra.

Izabraće se tri mikro, mala i srednja preduzeća iz Srbije, koja će u okviru projekta Smart Factory Hub (SFH) imati priliku da dobiju šest hiljada evra u cilju uvođenja inovacija i novih tehnologija kako bi digitalizovali svoju proizvodnju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Nedovoljna uključenost sektora malih i srednjih preduzeća u razvoj nacionalnih strategija, nedostatak znanja i finansijskih resursa za digitalizaciju proizvodno orijentisanih MSP podstakla je partnere na projektu SFH, među kojima je i Privredna komora Srbije, da finansijski podrže pilot projekte transfera tehnologije", kažu u Komori.

Projekat Smart Factory Hub se finansira u okviru "Programa transnacionalne saradnje Dunav 2014-2020", a fokus je stavljen na unapređenje istraživanja i razvoja...

"Prerađivačka industrija je generator istraživanja i razvoja, inovacija, privrednog rasta i zapošljavanja. Suočena sa rastućim pritiscima na međunarodnom tržištu, prerađivačka industrija mora da uvodi nove tehnologije, principe i pristupe poslovanju, kako bi održala konkurentsku poziciju", navode u PKS.

To podrazumeva, ukazuju, digitalizaciju proizvodnje, pri čemu u obzir treba uzeti i unapređenje u oblasti organizacije rada i upravljanja ljudskim resursima.

Prijavu može podneti isključivo domaće pravno lice registrovano u Srbiji, a koje ima uspostavljenu saradnju sa inostranim partnerom od kojeg želi da nabavi "pametnu" tehnologiju, inovativno rešenje...

Inostrani partner sa kojim domaća firma ima uspostavljenu saradnju, odnosno od kojeg nabavlja inovaciju mora da bude osnovano u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji (ili na području Dunavskog transnacionalnog programa).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Subvencije za MSP: Za "pametna" rešenja 6.000 EUR

Izvor: B92, 08.Dec.2018

Beograd -- Privredna komora Srbije pozvala je preduzeća u Srbiji da se prijave za subvencije za uvoz "pametnih" rešenja i nove tehnologije...PKS je pozvala mikro, mala i srednja preduzeća u Srbiji koja žele da uvezu "pametna" rešenja i novu tehnologiju a kako bi unapredili svoju proizvodnju, da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.