Pomama u Švedskoj za električnim automobilima

Izvor: Capital.ba, 05.Dec.2020, 15:18

Pomama u Švedskoj za električnim automobilima

STOKHOLM – U Švedskoj je u novembru oboren rekord kada je u pitanju prodaja automobila “s priključkom”. U sektoru putničkih vozila, tržišni udio električnih automobila je iznosio čak 38,7 odsto, što je značajno više u poređenju sa 14 odsto iz novembra 2019. S druge strane, prodaja tradicionalnih, benzinskih i dizel modela je pala na 37,1 odsto, što znači da su modeli s elektiričnim priključkom prvi put po prodaji nadmašili „klasičare”. Ukupno automobilsko tržište ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << skandinavske zemlje je palo za 12,9 odsto, piše SeeBiz. Prije samo dva mjeseca, kada je prodaja konvencionalnih automobila pala ispod 50 odsto ukupnog plasmana prvi put, tržište električnih vozila se dodatno ubrzalo, nadmašivši benzince i dizelaše. U novembru je prodato 10.237 modela „s priključkom” od ukupno 26.500 prodatih automobila. Veći doprinos su dali „plug-in” hibridi (PHEV) s 28,5 odsto udela, dok su baterijski modeli zauzeli 10,2 odsto tržišta. Najbolje prodavani model u novembru bio je Volkswagen ID.3.      Tanjug Чланак Pomama u Švedskoj za električnim automobilima се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Honda od 2022. bez benzinaca i dizelaša u Evropi

Izvor: AutoBlog, 05.Dec.2020

Nije da se Honda rasipa dizelašima, ali benzinci ovog proizvođača su san velikog broja ljubitelja automobila. Visoki obrtaji su ljubav u Hondinim modelima, i svako ko ih je osetio žaliće više zbog novosti iz japanske kompanije – za samo dve godine prestaje prodaja Hondinih modela na dizel i benzin...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.