Poljoprivreda postala lokomotiva ruske ekonomije: Postavili NOVI CILJ za 2020. godinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivreda postala lokomotiva ruske ekonomije: Postavili NOVI CILJ za 2020. godinu

pred Rusijom sada ambiciozan cilj – da se izvoz do 2024. godine poveća na 45 milijardi dolara godišnje.

U poslednjih nekoliko godina poljoprivredni sektor je u velikoj meri transformisan – mnogo su tom procesu doprinele međunarodne sankcije koje su uvedene protiv Rusije, što je rezultiralo da je Ruska Federacija izbila na prvo mesto po izvozu pšenice, izjavio je ruski ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev.

Pored toga, Rusija je postala jedna od vodećih zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po pitanju izvoza ribe, suncokretovog ulja, a polako ali sigurno izbija na vodeća mesta po pitanju izvoza proizvoda od živine, mlečnih prerađevina, ali i slatkiša.

- Sa sigurnošću možemo reći da je Rusija povratila status agrarne zemlje. Ko bi još pre pet godina mogao da kaže da će izvoz agrarnih proizvoda prestići izvoz naoružanja? Međutim, to se dogodilo prošle godine, ukupno je izvezeno proizvoda u vrednosti od 25,9 milijardi dolara, što je 20 odsto porast u odnosu na 2017. godinu - istakao je.

Patrušev je dodao i da je

- Potencijal postoji, potrebne su tehnologije i mehanizmi državne pomoći, međutim najbitnija je potražnja koja se osigurava visokim kvalitetom - zaključio je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.