Poljoprivreda i vojna industrija najveći izvoznici

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivreda i vojna industrija najveći izvoznici



Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je danas u Valjevu da su poljoprivreda i vojna industrija najveći izvoznici Srbije.


"Samo su poljoprivreda i vojna industrija Srbije imale suficit u spoljnoj trgovinskoj razmeni 2009. Poljoprivreda je ostvarila suficit od 650 miliona dolara", rekao je Dragin novinarima u Valjevu posle uručivanja 24 tone brašna Narodnoj kuhinji u tom gradu.

Dodao je da su rezultati izvoza poljoprivrednih proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u 2010. za sada bolji za dva odsto od rezultata ostvarenih prošle godine.

Ministar je takodje kazao da se ne treba stideti činjenice da je Srbija poljoprivredna zemlja, te da je interes Ministarstva poljoprivrede da pomogne "malim zemljoradnicima i sistemima" koji u svom posedu imaju od jedan do sto hektara.

"Veliki sistemi i tajkuni nas ne zanimaju, oni su na tržištu, pa ako ne mogu da prežive neka menjaju posao kojim se bave", poručio je Dragin.

Ocenjujući rad Ministarstva poljoprivrede Srbije u protekle dve godine, Dragin je rekao da je nasledjen minus od 12,5 milijardi dinara, a subvencije seljacima su kasnile.

Dodao je da su te subvencije u 2009. isplaćene do septembra, a u ovoj godini su povećane i isplaćene krajem juna.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Kina:Trgovinski suficit 20 milijardi dolara

Dragin: Očekujem još bolje izvozne rezultate

Dragin:Niz mera za uklanjanje štete od poplave

Blokirane obe autobuske stanice u Valjevu

Vlada treba da usmeri ekonomiju u dobrom pravcu

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragin: Poljoprivreda i vojna industrija najveći izvoznici

Izvor: Capital.ba, 12.Jul.2010

VALJEVO , Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je danas u Valjevu da su poljoprivreda i vojna industrija najveći izvoznici Srbije. 'Samo su poljoprivreda i vojna industrija Srbije imale suficit u spoljnoj trgovinskoj razmjeni 2009. Poljoprivreda je ostvarila suficit od 650 miliona dolara',...

Nastavak na Capital.ba...

Država ne utiče na cenu pšenice

Izvor: Beta, 13.Jul.2010, 11:34

BEOGRAD, 13. jula 2010. (Beta) - Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je da država ne može da utiče na otkupnu cenu pšenice uprkos protestima poljoprivrednika, jer se ta cena formira na tržištu..."Ni ja nisam zadovoljan cenom, mislim da bi trebalo da bude veća s obzirom na kretanja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.