Policija: Požar kod Dubrave možda namjerno potpaljen

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jul.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: Požar kod Dubrave možda namjerno potpaljen

ŠIBENIK - Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić izjavio je da policija već raspolaže nekim saznanjima vezanima uz potpalu najvećeg ovogodišnjeg požara kraj Dubrave kod Šibenika, prenosi portal ŠibenikIN.

"Od jutros intenzivno radi služba kriminalističke policije koja istražuje uzroke požara", rekao je Kostanić dodavši kako je ljudski čimbenik kod požara na otvorenom prostoru itekako prisutan.

Naglasio je kako je to većim dijelom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << nepažnja i dodao kako uvijek postoji mogućnost namjernog zapaljenja pa u tom smjeru ide istraga koja je upravo u tijeku.

Neka konkretna saznanja držimo za sebe, za našu službu, ali direktna obradba je počela, istaknuo je Kostanić.

Policija je, napomenuo je, 2017. godine od 40 požara za koje se sumnja da su namjerno potpaljenih riješila njih 20, lani su riješena sva četiri, a u 2019. godini već je šest kaznenih dijela dovođenja u opasnost imovine i života namjernim paljenjem vatre.

U međuvremenu su za promet opet otvorene sve ceste na području Šibensko-kninske županije.

Božinović: Sustav funkcionira

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prilikom obilaska požarišta u šibenskom zaleđu izjavio je da je uspješno gašenje požara pokazalo da sustav funkcionira vrlo dobro te potvrdio da je počela istraga o uzroku požara.

"Koliko je meni poznato policijski službenici krim policije već su izuzeli određene dokaze i sada se radi na istraživanju koje ćemo nastojati privesti nekakvom zaključku", rekao je Božinović za HRT.

Zahvalivši svima koji sudjelovali u gašenju dodao je kako je taj veliki požar bio uspješno riješen i prije kiše, a sve službe koje rade na intervencijama pokazale su vrlo visok stupanj uvježbanosti i koordiniranosti.

"Bilo je skoro 200 vatrogasaca, uz domaće tu je bila ispomoć iz drugih dijelova Hrvatske te Hrvatska vojska koja je dala dodatne snage iz namjenskih operativih snaga Oružanih snaga, ali i kanader te air traktori koji odradili lavovski dio posla", rekao je.

Božinović je zadovoljan što nisu bile ugrožene nikakve vitalne funkcije, a posebno što je, u koordinaciji s policijom osigurano da su prometnice bile blokirane onoliko koliko je bilo nužno da se ne bi ugrozili životi.

"Ranijih godina stvarale su se velike gužve, ovaj put to nije bilo tako upravo zbog dobre koordinacjie", istaknuo je.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Požar kod Šibenika podmetnut, uhapšena žena

Izvor: RTS, 28.Jul.2019

Hrvatska policija utvrdila je da je požar na području šibenske Dubrave namerno izazvan, odnosno podmetnut. Uhapšena je žena koja se dovodi u vezu sa izazivanjem požara. . "Predanim radom i temeljem saznanja prikupljenih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.