Avio-kompanije odlažu letove u region zbog koronavirusa

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avio-kompanije odlažu letove u region zbog koronavirusa

Kompanija Korijan er zatvorila je rezervacije za svoje sezonske letove na relaciji Seul - Zagreb do kraja aprila.

Prevoznik, koji je 31. marta trebalo da ponovo uvede letove tri puta nedeljno između dva grada, odložio je to za 25. april.

Ovo dolazi u periodu kada se Južna Koreja bori sa najvećim širenjem novog koronavirusa van Kine.

S druge strana Hrvatska, koja je prijavila prvi slučaj koronavirusa, uvela je nadzorne mere za posetioce koje dolaze iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Južne Koreje, piše portal Eks-Ju aviejšen.

Kompanija Korijan rr obustavila je prodaju karata na liniji Seul-Zagreb do 25. aprila, dok su letovi koji su bili na rasporedu do tada prikazani kao "nedostupni".

Alternativni dolazak do Zagreba ponuđen je preko drugih gradova Evrope, kao što su Cirih i Frankfurt, a u saradnji sa kompanijom Kroacija erlajns.

Iranski prevoznik Mahan er, koji je od 26. aprila trebalo da ima dva leta nedeljno između Teherana i Beograda, takođe je obustavio rezervacije do daljeg.

Letovi koji je trebalo da budu sprovedeni Erbasovim A310 avionom se sada pokazuju kao "puni" zajedno sa nekoliko drugih međunarodnih destinacija te kompanije.

Brojni prevoznici su do sada obustavili let ka Iranu. Ta zemlja je jedna od tri van Kine, zbog koje se misli da bi epidemija koronavirusa mogla da postane pandemija.

Ako se izuzme Kina, Iran je zemlja u kojoj je najviše ljudi umrlo zbog koronavirusa.

U ovom trenutku ne zna se da li će dve avio-kompanije promeniti odluke u narednim nedeljama u skladu sa razvojem situacije sa koronavirusom.

Sa povećanjem broja obolelih od koronavirusa u zemljama koje su i blizu i daleko od Kine, veliki broj linija je obustavljen zbog male tražnje ili naređenja koje su dale vlada nekih zemalja, da se ograniči putovanja u određene delove sveta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.