Pogledajte kako teku završni radovi na izgradnji kovid bolnice u Batajnici FOTO

Izvor: B92, 25.Nov.2020, 09:22

Pogledajte kako teku završni radovi na izgradnji kovid bolnice u Batajnici FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je završne radove na izgradnji kovid bolnice u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu u Beogradu.

Uz predsednika Vučića radove su obišli i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Infektivne klinike Goran Stevanović, gradonačelnik Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Niko nije očekivao da za četiri meseca možemo da izgradimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovako velelepnu bolnicu", rekao je Vučić tom prilikom.

On je čestitao svim radnicima kao i državi koja je, kako je rekao, smogla snage za tu investiciju u teškoj situaciji.

Dodao je da će Srbija uložiti u izgradnju te bolnice i u Kruševcu više od 6 do 7 milijardi dinara, a u opremanje još 30 miliona evra.

"Ogroman novac koji nije lako prikupiti u ovim uslovima. A prikupili smo ih iz sopstvenih izvora", poručio je on.

"Probaćemo da idemo i na 25.000 i 30.000 testiranih dnevno, to iscrpljuje, i naše laboratorijske i ljudske i finansijske kapacitete, to su nepojmljivi novci na dnevnom nivou", najavio je predsednik.

Predsednik je dodao da će samo u ove dve bolnice biti doneto 420 respiratora.

Vučić je istakao i da će novoizgrađena bolnica pripadati sistemu Kliničkog centra Srbije, te da će odatle stizati medicinski materijal, a i oprema poput ćebadi i ostalih neophodnih stvari u bolnici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.