Podolnjak: MOST od Hasanbegovića očekuje da se da se ogradi od ustaškog režima i od NDH

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Feb.2016, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podolnjak: MOST od Hasanbegovića očekuje da se da se ogradi od ustaškog režima i od NDH

ZAGREB - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Robert Podolnjak (Most) rekao je u srijedu navečer kako Most od ministra kulture Zlatka Hasanbegovića očekuje da jasno kaže da je uvjereni antifašist i da se jasno ogradi od ustaškog režima i svih zala iz tog razdoblja Nezavisne države Hrvatske (NDH).

"To je nužan, prvi, bezuvjetni uvjet za ministra da se na taj način jasno obrati hrvatskoj javnosti", rekao je Podolnjak u emisiji "Otvoreno" Hrvatske televizije.

Podsjetio >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je da je predsjednik Vlade Tihomir Orešković rekao u srijedu ujutro za Hrvatski radio da je razgovarao s ministrom Hasanbegovićem, da je Hasanbegović uvjereni antifašist i da će biti dobar ministar.

"Ako je to tako, ono što Most očekuje od ministra je da jasno kaže da je uvjereni antifašist i da se jasno ogradi od ustaškog režima i svih zala iz tog razdoblja NDH. Dakle, to je nužan, prvi, bezuvjetni uvjet za ministra da se na taj način jasno obrati hrvatskoj javnosti", rekao je Podolnjak.

Na pitanje voditelja je li za njega razlog za odstupanje s funkcije ministra Hasanbegovića ako se pokaže da su točni navodi, od kojih je veći dio ministar Hasanbegović već negirao, da je doista surađivao u časopisu Nezavisna Država Hrvatska, Podolnjak je odgovorio da danas nema pregled onoga što se događalo prije 20 godina, a čak nije niti čitao portale.

"Ali, Mostov prvi uvjet je da ministar, vrlo jasno, nedvojbeno se očituju i da kaže, da se ogradi od ustaškog režima i od Nezavisne Države Hrvatske, da jasno izrazi svoj antifašizam. To može biti temelj da se gradi povjerenje prema ministru. To je upravo ono što je gospodin Orešković rekao ujutro", rekao je Podolnjak.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.