Počeo 24-očasovni štrajk pilota u Rajaneru, otkazano 400 letova

Izvor: Beta, 10.Avg.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo 24-očasovni štrajk pilota u Rajaneru, otkazano 400 letova

Piloti najveće evropske niskobudžetne aviokompanije Rajaner (Ryanaira) stupili su rano jutros u 24-očasovni štrajk zbog čega je otkazano oko 400 letova širom Evrope.U štrajk su stupili piloti iz Nemačke, Irske, Belgije, Švedske i Holandije.Agencije navode da je to najveći štrajk pilota u istoriji tog avioprevoznika.Računa se da će štrajk pogoditi oko 55.000 putnika od čega 42.000 u Nemačkoj.Piloti traže nove ugovore s većom platom i boljim radnim uslovima.Komapnija je štrajk ocenila kao neopravdan i saopštila da će oko 85 odsto današnjih letova (oko 2.000 letova) biti obavljeno po planu i da je većina pogodjenih putnika prebačena na druge letove.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Piloti Rajanera stupili u štrajk, otkazano 400 letova

Izvor: N1 televizija, 10.Avg.2018

Piloti najveće evropske niskobudžetne aviokompanije Rajaner (Ryanaira) stupili su rano jutros u 24-očasovni štrajk zbog čega je otkazano oko 400 letova širom Evrope...U štrajk su stupili piloti iz Nemačke, Irske, Belgije, Švedske i Holandije...Agencije navode da je to najveći štrajk pilota...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.