Počela rekonstrukcija Opštinske narodne biblioteke u Opovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 15:53

Počela rekonstrukcija "Opštinske narodne biblioteke" u Opovu

Narednih mesec dana trajaće rekonstrukcija "Opštinske narodne biblioteke" u Opovu. Prva faza radova završena je prošlog leta kada su u delu objekta urađeni podovi, molersko gipsarski radovi, električna instalacija i postavljene nove police za knjige. Sada će posao biti nastavljen što će omogućiti da ovaj prostor, koji je bio u priličnoj meri devastiran , poprimi sasvim drugačiji izgled.

"Potpuno će ovaj objekat biti organizovan drugačije. Biće mnogo bolje za čitaoce, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korisnike ali i za zaposlene. Prijemno odeljenje premešteno je na početak zgrade,uređeno je dečije odeljenje, čitaonica i sada nas čeka uređenje preostalog dela objekta", rekla je Katarina Nikolić Ralić, direktorka biblioteke.

Za rekonstrukciju biblioteke iz budžeta najmanje Južnobanatske opštine izdvojeno je više od 2 miliona dinara. Marija Andrea Bradjoš od osnovne škole redovno posećuje biblioteku u Opovu

"Ranije je biblioteka zaista bila dosta neprivlačna pogotovo za uzrast školske dece i mlađe.Sada će biti mnogo drugačije. Sama čitaonica mnogo će olakšati onima koji uče i studiraju", rekla je Marija Andrea Brad, čitateljka.

Kristina Vasić čitateljka očekuje da će sada biblioteka imati još više posetilaca. "Ljudima je mnogo prijatnije da dođu ovde da čitaju knjige, mnogo je organizovanjie nego što je bilo .Stari deo biblioteke je stvarno bio oronuo što nije dobro za knjige a ni čitaocima uopšte nije bili privlačno."

U svom fondu Opovačka biblioteka ima oko 67 hiljada naslova .Ovde se redovno priređuju književne večeri i radionice, biblioteka se bavi i organiziovanjem predstava, koncerata kao i izdavačkom delatnošću.Objavljuje više kataloga i knjiga od kojih je poslednja Edicija slavnih ličnosti koje su živele i stvarale na teritoriji opštine Opovo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.