Počela izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici

Počeli su radovi na izgradnji auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici, ukupne dužine 77 kilometara. Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će auto-put i brza saobraćajnica biti vrhunskog kvaliteta i da će biti izgrađeni na vreme. Dodao je da je cilj da se dovede mnogo više investitora u te krajeve.
Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je posebno ponosan na to >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što su u jednom danu potpisali ugovor za Moravski koridor i otvorili pripremne radove za izgradnju puta Ruma–Šabac–Loznica.

"Hoću da kažem i ljudima u Sremu i Mačvi, u Rumi, Šapcu i Loznici, da će imati auto-put i brzu saobraćajnicu na vreme izgrađene, vrhunskog kvaliteta. Ali to im ne znači samo saobraćajnicu koja će da ih povezuje sa Beogradom, koja će da ih povezuje sa drugim delom Srbije. To im znači više investitora", istakao je Vučić.
Cilj je da se dovede mnogo više investitora u te krajeve. "Hoćemo još više i hoćemo još bolje, a svi hoće da dođu kada imaju najbrže puteve", dodao je Vučić.
Istakao je da će se već za tri i po godine od Beograda do Drine stizati za samo sat vremena.
Zahvalio je predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu na svemu što čini za zajedništvo i drugarstvo dve države.
Čestitao je svim ljudima u Srbiji i rekao da će naša zemlja sa Moravskim koridorom i Sremsko-mačvanskim koridorom izgledati potpuno drugačije.
"Bliža svima drugima, lakše će da se ide u Republiku Srpsku i BiH, lakše će da se ide na Gučevo, lakše će kasnije da se ide do Ljubovije, Malog Zvornika, Bajine Bašte i svih drugih mesta", rekao je predsednik.
"Ne mislimo da ovde stanemo, mislimo da nastavimo da gradimo", poručio je Vučić.

"Bilo šta da se dogodi u budućnosti i na političkoj sceni, ovo ne možete da izbrišete. Ne možete da izbrišete to da smo put od Beograda od Surčina, do Čačka, pa i do Požege izgradili mi, da smo Istočni koridor do bugarske granice izgradili mi, da smo kroz Grdelicu puteve izgradili mi, da ćemo ovaj ovde divni koridor da izgradimo mi, Moravski koridor da ćemo da izgrdimo mi – naša generacija, naši ljudi, našom srpskom snagom", zaključio je Vučić.
Početku radova prisustvovala je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je naglasila da je ovo veliki dan za Srbiju.
"Ono što je za nas veoma važno jeste što Srbija više nema vremena da gubi, nijedan jedini dan, završili smo Koridor 10, završili smo deo 'Miloša Velikog' od Beograda do Čačka, uskoro puštamo Surčin–Obrenovac deonicu i ovaj auto-put i brza saobraćajnica, i sve druge auto-puteve koje započinjemo, mi ćemo ih u proseku graditi između tri i pet godina i to je ono što razlikuje ovu Vladu u odnosu na prethodne godine i decenije", rekla je Mihajlovićeva.
Dodala da ćemo imati brze saobraćajnice i puteve u celoj Srbiji, Zahvalila je "Azvirtu" na saradnji i izrazila očekivanje da će sve biti u skladu sa ugovorom i vremenom kako je potpisano.
Ahmedov: Ovaj projekat je arterija regionalne ekonomije
Zamenik predsednika "Azvirta" Karaman Ahmedov istakao je da mu je zadovoljstvo što prisustvuje početku gradnje ovako važnog projekta koji će postati "arterija regionalne ekonomije" i koji će poboljšati regionalnu integraciju, osigurati bolji standard stanovnika i podstaći razvoj privatnog sektora.

"Čestitamo Vladi Srbije što je dala veliki značaj izgradnji i infrastrukturi, jer razvoj infrastrukture u svim zemljama ima veliku ulogu za ekonomski rast i sugurnost", dodao je Ahmedov.
"Kompanija 'Azvirt' počinje pripremne radove na izgradnji mosta preko Save, ne samo da bi se obezbedila preko potrebna infrastruktura već da bi se pokazali najviši profesionali standardi, udovoljilo svim potrebnim izazovima u oblasti građevine i zaštite životne sredine, ali i pokazala društvena odgovornost", istakao je Ahmedov.
Kao i do sada, "Azvirt" će nastaviti da sarađuje sa srpskim partnerima, institucijama i kolegama, naveo je Ahmedov i dodao da će kao i do sada "Azvirt" završiti sve radove u roku.
"Želimo da ovaj novi i značajan projekat donese prosperitet i više investicija građanima koji žive u Šapcu, Rumi, Loznici i okolnim selima", zaključio je Ahmedov i zahvalio se na ukazanom poverenju za realizaciju ovog projekta.
Ambasador Azerbejdžena Eldar Hasanov čestitao je na proslavi početka radova ovog projekta koji je značajan za građane Srbije, ali je i primer saradnje Azerbejdžana i Srbije.
"Siguran sam da će izgradnja ovog puta uz učešće poznate i iskusne kompanije 'Azvirt' biti završena blagovremno i sa visokim kvalitetom, udovoljavajući svim savremenim standardima i opravdati ukazano poverenje od strane srpske države i Vlade", rekao je Hasanov.
Novi put spojiće Sremski i Mačvanski okrug, rešiti višegodišnje probleme stanovništva i zahteve privrede tog kraja. Kada se završi, od Podrinja do Beograda stizaće se duplo brže.
Sredinom novembra potpisan je komercijalni ugovor sa azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt", a vrednost tog posla je 476 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.