Pljušte otkazi: Više od 75.000 bankara širom sveta ostaje bez posla

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pljušte" otkazi: Više od 75.000 bankara širom sveta ostaje bez posla

Najava Unikredit grupacije o ukidanju 8.000 radnih mesta premašila je brojku od 75.000 otkaza, koliko će banke kroz sledećih nekoliko godina podeliti.

Budući da su brojne druge banke najavile isto, prema računici će širom sveta 75.700 zaposlenih u bankama dobiti otkaz. Od ovog broja, čak 83 odsto njih je u Evropi.

Te brojke naglašavaju slabost evropskih banaka koje posluju u ekonomijama orijentisanim na izvoz. Zbog toga, ove banke su se našle u velikim problemima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usled trenutnih međunarodnih ekonomskih razmirica, navodi Blumberg, a prenosi portal Klix.

U Unikreditu su najavili da će sledećim krugom otpuštanja pokriti milijardu evra bruto troškova.

Ipak, na vrhu liste po broju otkaza našle su se banke u Nemačkoj, čije se bankarsko tržište pokazalo najrazuđenijim u Evropi. Najveći broj otkaza najavila je Dojče Bank koja planira da u naredne dve godine otpusti 18.000 radnika, kako bi se oporavila od velikih investicija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Više od 75 hiljada bankara širom sveta ostaje bez posla

Izvor: Kamatica.com, 05.Dec.2019

Najava Unikredit grupacije o ukidanju 8.000 radnih mesta premašila je brojku od 75.000 otkaza, koliko će banke kroz sledećih nekoliko godina podeliti..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.