Plenković zatražio hitno sankcioniranje napadača kod Knina

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Avg.2019, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković zatražio hitno sankcioniranje napadača kod Knina

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković gostovao je u četvrtak u središnjem Dnevniku HRT-a u kojem je odgovarao na niz aktualnih pitanja.

Na početku se osvrnuo na incidente u Đevrskama i Uzdolju u okolici Knina, u kojima su u dvama ugostiteljskim objektima huligani napali više osoba srpske nacionalnosti.

"Oštro osuđujem napad na ljude koji su gledali utakmicu. To je krajnje neprihvatljivo, očekujem od policije da identificira počinitelje, uhiti ih i da protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << njih bude pokrenut postupak. Vjerujem da je ogromna većina naših građana za normalan, kvalitetan život, suživot i za poštivanje prava nacionalnih manjina. Ovo su pojave koje su nedopustive u Hrvatskoj i nadam se da će počinitelji biti pronađeni i što hitnije sankcionirani", rekao je premijer.

Na pitanje je li doista samo riječ o izoliranom incidentu, a ne širem negativnom trendu, premijer je konstatirao da je bilo još nekih slučajeva u proteklo vrijeme, 'ali ne možemo konstatirati da je klima u društvu takva da bismo je ocijenili da je orijentirana protiv manjina'.

"Sve ono što činimo kao Vlada i na čemu se kontinuirano trudimo pa i u suradnji s manjinskim zastupnicima koji su dio parlamentarne većine da štitimo njihova prava, da oni participiraju u vlasti na način koji je kvalitetan i konstruktivan i koristan za sve manjine koje žive u Hrvatskoj. Na taj način otvaramo prostor za još bolju zaštitu Hrvata kao manjine u zemljama gdje su on manjina", rekao je Plenković.

Zatim se osvrnuo na odluku o izdavanju jamstava za spas 3. maja, koja će biti aktivirana ispuni li taj škver do početka rujna nekoliko važnih uvjeta.

"Donijeli smo odluku nakon vrlo temeljite analize, konzultiranja svih relevantnih resora, sagledavanja svih pravnih, ekonomskih i financijskih aspekata. Bit odluke je izdavanje jamstva u iznosu od 150 milijuna kuna za ponovno pokretanje proizvodnje i za smanjivanje gubitaka koje bi država eventualno mogla imati", kazao je Plenković.

Govoreći o pregovorima sa sindikatima oko povećanja plaća, Plenković je rekao da u našem sustavu postoje osnovice, koeficijenti i dodaci ovisno o branšama i granama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.