Plenković na prosvjedu #Spasime: U ponedjeljak se sastajem s predstavnicima inicijative

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Mar.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković na prosvjedu #Spasime: U ponedjeljak se sastajem s predstavnicima inicijative

ZAGREB - U subotu u 11.55 na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava počeo je prosvjed inicijative #Spasime kojim će se iskazati solidarnost sa žrtvama nasilja i zatražiti od sustava da ih adekvatno zaštiti.

Prosvjedu je nazočio i premijer Andrej Plenković.

"U ponedjeljak sam spreman sresti se s predstavnicima inciijative i tražiti da civilno društvo da svoj doprinos", rekao je premijer Plenković.

Jelena Veljača, organizatorica, na kraju prosvjeda se >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zahvalila okupljenima.

"Vi ste promjena! Vi ste hrabri ljudi, hvala vam na tome. Znam da među vama ima žrtava nasilja. Svima vama koji ste nam pisali - niste sami. Čujemo vas, vidimo vas i nikada više nećete biti sami. Svi ovi ljudi su s vama. U ponedjeljak nosimo zahtjeve, uručujemo zahtjeve i čekamo dijalog. Nećemo stati dok ne dobijemo odgovore. Niste sami!", poručila im je.Govornici s pozornice su istaknuli neke poražavajuće podatke:

"U 2017 počinjeno je 552 kaznena djela, od čega 444 nad ženama. U proteklih je 5 godina, 91 žena ubijena u Hrvatskoj. Taj visok broj ubojstava ne pokazuje tendenciju smanjivanja. Premijer Plenković izjavio je da je svaki dan jedna žena zlostavljena. Samo u 2017, policija je prijavila 11 5000 slučajeva prekršajnih djela u obitelji. No zašto je samo 8% nasilnika osuđeno na bezuvjetnu kaznu? Zašto oni nemaju obvezu dugotrajnog liječenja? Zašto imamo dobre zakone koji se ne provode?"

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.