Plaćanje karticama na portalu eUprava i POS terminalima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćanje karticama na portalu eUprava i POS terminalima

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić potpisali su danas Sporazum o zajedničkom omogućavanju plaćanja elektronskih usluga DinaCard, Visa i Mastercard karticama na Portalu eUprava.

Takođe su potpisali i Sporazum o zajedničkom prihvatanju tih platnih kartica na POS terminalima na šalterima organa državne uprave i organa jedinica lokalne samouprave. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Time je Banka Poštanska Štedionica postala još jedna banka partner Kancelarije koja će nakon potpisivanja sporazuma omogućiti plaćanje platnim karticama na Portalu eUprava i posredstvom POS terminala na šalterima organa javne uprave, rečeno je na konferenciji za novinare.

Kekić je istakao da potpisivanjem sporazuma Banka, kao finansijska institucija u vlasništvu Vlade Srbije i sa jasno određenim državnim interesima, daje doprinos merama pospešivanja bezgotovinskog plaćanja platnim karticama na internetu i na POS terminalima, za potrebe budžetskih korisnika.

On je rekao i da je ovo prilika da se dodatno uveća mreža za korišćenje nacionalne Dina kartice, čiji je Banka Poštanska štedionica, sa oko 1,6 miliona izdatih kartica, najveći izdavalac.

"Ovim sporazumima, takođe, Banka i Kancelarija omogućavaju građanima da na brži i jednostavniji način izvrše plaćanja za usluge koje zahtevaju od nadležnih organa ili su u obavezi da ih izvrše. Širenje mreže preko portala eUprave i POS terminala kod budžetskih korisnika znatno će doprineti aktivnostima koje preduzima Narodna banka Srbije u promociji domaće platne kartice", zaključio je Kekić. Banka poštanska štedionica nastojala je da bude dostupna svima i ima 171 organizaciona dela, a kroz razvijanje poslovne mreže sa pet organizacionih delova prisutni smo i na Kosovu i Metohji, istakao je Kekić.

Kako kaže, Banka Poštanska štedionica prisutna je na celoj teritoriji Srbije i nastoji da što više radi u platnom prometu.

Ova godina je za Poštansku štedionicu bila godina dobre stabilizacije, a iduća godina biće posvećena poljoprivrednicima, preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima, istakao je Kekić.

Mihailo Jovanović rekao je da se na ovaj način, plaćanjem putem interneta ili na POS terminalima, povećava efikasnost u pružanju usluga građanima, štedi vreme čekanja u redovima i eliminiše odlazak građana do pošte ili banke i ponovni dolazak na šaltere državne uprave ili lokalne samouprave.

Jednom rečju građanima se omogućava lakše i brže obavljanje usluga javne uprave, rečeno je na konferenciji nakon potpisivanja sporazuma.

"U narednom periodu građanima će biti omogućeno da koriste usluge Banke Poštanske štedionice prilikom plaćanja administrativnih taksi na Portalu eUprava. Takođe, u cilju što bržeg širenja mreže POS terminala na šalterima javne uprave, Banka će se uključiti kao partner Kancelarije za IT i eUpravu sa ciljem da svi šalteri gradskih i opštinskih uprava u Srbiji u periodu od šest meseci omoguće plaćanje administrativnih taksi platnim karticama", rekao je Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.