Pismo iz Kine: Srbija vodeća u okviru „Saradnje 16 plus 1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo iz Kine: Srbija vodeća u okviru „Saradnje 16 plus 1"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Kine Li Mančangom o trenutnom stanju radova na dve deonice Koridora 11, koje gradi kineski "Šangdong" i zajedno su ocenili da su ostvareni pomaci u izgradnji, ali da je neophodno veće angažovanje ljudstva i tehnike kako bi se radovi završili u rokovima iz ugovora.

Mančang je Mihajlović uručio pismo Vang Čaoa, zamenika ministra spoljnih poslova Kine i generalnog sekretara Sekretarijata saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope („Saradnja 16 plus 1") , saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se ističe, u pismu je navedeno da je srpska strana na vodećoj poziciji u oblasti saobraćajne infrastrukture u okviru „Saradnje 16 plus 1", kao i da kineski predsednik Si Điping podržava Centar za saradnju u oblasti saobraćaja i infrastrukture između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji je osnovan sa sedištem u Srbiji.

Takođe se izražava podrška ideji Mihajlović da se u Beogradu organizuje sastanak svih ministara saobraćaja i infrastrukture članica „Saradnje 16 plus 1".

Mihajlović i Li razgovarali su i o završetku komercijalnog i finansijskog ugovora za izgradnju auto-puta od Preljine do Požege i potrebi da se što pre krene u realizaciju ovog projekta.

Naglašena je odlična saradnja Srbije i Kine u oblasti infrastrukture i obostrana želja da ona bude još veća, stoji u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.