Piloti odbijaju da lete jer ih kompanije ne plaćaju - Šta to znači za avio industriju?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piloti odbijaju da lete jer ih kompanije ne plaćaju - Šta to znači za avio industriju?

Indijska avio kompanija Jet Airways je povukla iz upotrebe 6 letelica zbog dubine finansijske krize u kojoj se kompanija nalazi. Jet Airways se bori pod težinom dugova koji prelaze 750 miliona funti. 

Organizacija pilota je upozorila da će njeni članovi prestati da lete ukoliko avio kompanija ne isplatio zaostale plate do kraja marta. U pismu Nacionalnoj Berzi Indije, sekretar kompanije Kuldeep Sharma je rekao: "Dodatnih šest letelica je prizemljeno zbog neplaćanja dugova."
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Pay Salaries Or We Will Stop Flying From April 1: Pilots To Jet Airways https://t.co/MJQp3RzINt

— Rafath Alam (@raf_alam) March 19, 2019

Rekao je da avio kompanije pokušava da "popravi svoju likvidnost". Jet Airways ima preko 100 letelica u svojoj floti, i leti na preko 600 domaćih, i 380 internacionalnih ruta. Situacija je takva da je preko 50 letelica prizemljeno, i ne mogu da budu puštene na pistu zbog ogromne finansijske krize u kojoj se ova kompanija nalazi.

Industrijski regulator i General Direktorata Civilne Avijacije je zamolio avio kompanija da refundira putnike, ili pronađe alternative, ako njihovi letovi budu otkazani.

Piloti i ostala posada avio kompanije nisu dobila pune plate od decembra prošle godine. Etihad, koji je u vlasništvu 24% deonica Jet Airways, je pristao da uloži više novca u kompaniju i preuzme kontrolu nad njima. Ali, ovi pregovori su zaglavljeni jer je Gospodin Goyal odbio da preda vlast u svojoj kompaniji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.