Peta uzastopna pobeda odbojkaša Srbije u Ligi nacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peta uzastopna pobeda odbojkaša Srbije u Ligi nacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije nastavila je seriju pobeda i na uspešan način završila treći vikend Lige nacija. Naši odbojkaši ubedljivo su savladali selekciju Kine rezultatom 3-1, po setovima 25:17, 25:22, 25:27, 25:18.

Izabranici Nikole Grbića prvi set su rešili u svoju korist za samo 24 minuta - već u uvodnoj fazi meča stekli su pet poena prednosti koje su sačuvali do kraja.

Drugi deo igre bio je izjednačeniji, ali su "Orlovi" novom serijom došli do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2-0, da bi Kinezi pravi otpor pružili tek u drugoj polovini trećeg seta.

Sada je red na njih bio da preokrenu i povedu 15:12, ali je usledio brz odgovor naših momaka. Ipak, u završnici seta Kinezi su bili koncentrisaniji i smanjili.

Pad koncentracije trajao je kratko, Srbija je podigla nivo igre u četvrtom setu i posao završila za nešto manje od dva sata.

Miran Kujundžić je bio najefikasniji u srpskom timu sa 17 poena, po 11 su osvojili Božidar Vučićević i Aleksandar Okolić, dok je Stevan Simić dodao devet. Na drugoj strani korektor Čuan Đang je imao 19 poena, a kapiten Daošui Đi 11.

Ekipa selektora Nikole Grbića je upisala peti uzastopni trijumf i sa učinkom 5-4 na deobi je šestog i sedmog mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.