Pepsi-kola otkupljuje svoje akcije za 15 milijardi dolara

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pepsi-kola" otkupljuje svoje akcije za 15 milijardi dolara

Odbor direktora "Pepsi-kole" (PepsiKo), drugog po veličini proizvodjača bezalkoholnih pića u svetu, odobrio je danas plan kompanije da otkupi svoje akcije u vrednosti 15 milijardi dolara do juna 2013. godine, objavljeno je na zvaničnom internet sajtu kompanije.

Predstavnici američke kompanije su ranije saopštili da planiraju da do kraja 2010. godine otkupe akcije za 4,4 milijarde dolara, prenele su svetske agencije.

"PepsiKo" je danas takodje objavio da će povećati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << visinu isplaćivanih dividendi za sedam odsto, sa 1,8 na 1,92 dolara za akciju, što je već 38. povećanje zaredom. Isplata dividendi je planirana za 30. juni 2010. godine.

Izvršna direktorka "Pepsi-kole" Indira Nuji je izjavila da je od 2005. do 2009. godine kompanija svojim akcionarima isplatila više od 26 milijardi dolara u vidu dividendi i na ime otkupa akcija.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pepsi-kola" otkupljuje svoje akcije za 15 milijardi dolara

Izvor: SrbijaNet.rs, 15.Mar.2010

Odbor direktora "Pepsi-kole" (PepsiKo), drugog po veličini proizvodjača bezalkoholnih pića u svetu, odobrio je danas plan kompanije da otkupi svoje akcije u vrednosti 15 milijardi dolara do juna 2013. godine, objavljeno je na  zvaničnom internet sajtu kompanije. Predstavnici američke kompanije...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.