Pekaru kazna zbog 1.000 RSD viška i jednog slova

Izvor: B92, 20.Nov.2017, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pekaru kazna zbog 1.000 RSD viška i jednog slova

Indeks je nedavno objavio tekst o preduzetniku koji je zbog nekoliko desetina kuna viška u blagajni dobio 30.000 kuna kazne.

Izleda da je, navodi portal, priča dobila epilog.

Stiglo je rešenje i kazna je 60.000 kuna. Deset hiljada kuna mora da plati odgovorna osoba, odnosno direktor kompanije, a 50.000 sama kompanija.

Reč je, kako navodi Indeks, o savim maloj, porodičnoj pekari, čiji naziv nisu hteli da spominju.

Na fiskalnim računima trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da stoji i oznaka poslovnog prostora (P1, P2, P3...). U konkretnom slučaju, čovek je selio posao iz P1 u P2. Jedno vreme radio je paralelno u oba prostora, da bi na kraju celi posao preselio u drugi prostor. Na računu je, iz nekog razloga - možda čak i tehničke greške sistema - umesto P2 pisalo samo 2. Osim toga, kažnjen je i zbog viška u blagajni od 85 kuna.

Razni političari već godinama obećavaju da će Poreska prestati da izriče drakonske kazne malim kompanijama, pogotovo kad se, kao u ovom slučaju, radi o minornim greškama, kroz koje niko praktično nije oštećen jer su svi računi "fiskalni" samo pod nepotpunom oznakom, međutim,teško kažnjavanje se i dalje nastavlja, navodi portal.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.