Pasarela će biti globalna atrakcija, a biće i novi parking VIDEO

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pasarela će biti globalna atrakcija, a biće i novi parking" VIDEO

Pasarela od Kalemegdana do savskog priobalja biće završena do 15. novembra, najavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

U završnoj fazi je postavljanje oplate za betonsku spiralu koja će oko skulpture poznatih svetskih umetnika Ričarda Deakona i Mrđana Bajića spustiti grad na reku, kazao je Folić za Prvu TV.

On je kazao da će biti uređen ceo plato oko pasarele čime će se konačno stvoriti proctor da se sa Kalmegdana moći da se siđe do same reke. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ono što, prema njegovim rečima, pravi najveći problem je uporno odbijanje vlasnika restorana Belavista da ukloni poptuno nelegalni objekat koj se nalazi odmah uz pasarelu i ugrožava i požarni put bez koga neće biti bezbedno koristiti ovaj objekat.

“Taj objekat se nalazi u potpuno zaštićenom području, sa jedne zona beogradske tvrđave sa druge zaštićeno priobalje, nadamo se da ćemo do tada to ukloniti”, naveo je Folić.

Kako je dodao, biće izgrađen i parking koji će rešiti problem parkiranja jer za sve koji sada dolaze na Kalemegdan mogu da se parkiraju ili na mali parking kod Zoološkog vrta ili u centralnoj gradskoj zoni oko Knez Mihailove.

Folić je naglasio da će pasarela postati globalna atrakcija, jer nije reč samo o infarstrukturnom projektu već i umetničkom zahvaljujući skulpturi koja će biti postavljena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.