Pariz i Bruxelles predlažu europski dan bez vozila

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Sep.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz i Bruxelles predlažu europski dan bez vozila

PARIZ - Europa bi trebala uvesti dan bez vozila kako bi se ublažilo zagađenje zraka, predložili su u subotu gradonačelnici Pariza i Bruxellesa uoči takvog dana u njihovim gradovima.

Poziv je upućen u obliku zajedničkog priopćenja pariške gradonačelnice Anne Hidalgo i briselskog kolege Philippea Closea. Oni su upozorili na "hitnost klimatskih pitanja i zdravstvene učinke zagađenja".

U oba glavna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << grada u nedjelju nema vožnje automobilima u okviru Dana europske baštine 2018, vikenda kulturnih događanja koji se održavaju svake godine u zemljama unije.

U Parizu gradska je uprava objavila da će od 7. listopada u šest područja u središtu grada biti zabranjen promet svake prve nedjelju u mjesecu.

Između 2017. i 2018. promet automobilima u središtu Pariza smanjio se šest posto što je u odgovarajućoj mjeri smanjilo i zagađenje zraka, navela je gradska uprava.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pariz i Brisel predlažu Evropski dan bez automobila

Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2018

Evropa bi trebalo da uvede dan bez vozila kako bi se ublažilo zagađenje vazduha, predložili su gradonačelnici Pariza i Brisela uoči takvog dana u njihovim gradovima...Poziv je upućen u obliku zajedničkog saopštenja pariske gradonačelnice En Idalgo i briselskog kolege Filipea Klozea. Oni su upozorili...

Nastavak na N1 televizija...

Pariz i Brisel predlažu evropski dan bez vozila

Izvor: AutoBlog, 16.Sep.2018

Evropa bi trebalo da uvede dan bez vozila kako bi se ublažilo zagađenje vazduha, predložili su gradonačelnici Pariza i Brisela uoči takvog dana u njihovim gradovima. Poziv je upućen u obliku zajedničkog saopštenja gradonačelnice Pariza Anne Hidalgo i briselskog kolege Philippea Closea. Oni su...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.