Panika na društvenim mrežama: Prodaje se meso svinja zaraženih afričkom kugom?

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 21:28

Panika na društvenim mrežama: Prodaje se meso svinja zaraženih afričkom kugom?

Svinjsko meso koje se prodaje u trgovinama u Srbiji je zdravstveno ispravno i bezbedno za upotrebu, saopštavaju u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprovrede.

Proteklih dana na društvenim mrežama pojavile su se informacije da neki trgovinski lanci na istoku Srbije prodaju meso svinja zaraženih afričkom kugom.

Nema bojazni da bi se meso životinja sa zaraženog područja u okolini Zaječara moglo naći u prodaji, navode u Upravi za veterinu.

"Svaka glasina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja se plasira i uznemirava naše potrošače treba da bude sankcionisana, što znači povlači i krivičnu odgovornost", kaže za RTS Emina Milakara, v. d. direktora Uprave za veterinu Ministastarstva poljoprivrede.

Poručila je potrošačima da je meso bezbedno i zdravstveno ispravno.

"Mi imamo niz procedura koje sporovodimo da bi naši potrošači bili sigurni pri samoj kupovini. Meso sa područja na kom je bila zaraza, životinje su eutanazirane, tako da nema šansa da se bilo koji komad mesa mogao naći u prodaji", kaže Milakara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.