Pančevo dobija filmski grad, investicija vredna šest miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo dobija filmski grad, investicija vredna šest miliona evra

U Pančevu je u planu izgradnja filmskog grada, a kao investitor pojavljuje se firma iz Beograda koja je već kupila plac.

Na tom mestu u planu je izgradnja tri filmska studija, a proverili smo koliki značaj bi to mogli imati za našu kinematografiju.

Lokacija koja je odabrana za izgradnju je u blizini starog buvljaka, kod Bavaništanskog puta, kod Hipodroma.

Investitor iz Beograda, produkcija Firefly, će, navodno, izdvojiti oko 6 miliona evra za tu namenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Gradski većnik zadužen za kulturu, Nemanja Rotor, je izjavio da je u prvoj fazi kupljeno zemljište površine 12.000 kvadrata i da se očekuje da radovi počnu u ovoj godini.

Rotar je ocenio da je ovo odlična investicija za Pančevo, koji je poznat kao "film friendly" grad, sa višedecenijskim iskustvom u oblasti snimanja filmova.

"Pored stalnozaposlenih u budućem filmskom gradu, tokom snimanja filmova može biti angažovano više hiljada ljudi - od statista, do manjih firmi koje će izvoditi određene radove", objašnjava Rotar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.