Pali na nivo iz osamdesetih, pa se digli iz pepela FOTO

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 15:57

Pali na nivo iz osamdesetih, pa se digli iz pepela FOTO

Uprkos izazovima tokom pandemije koronavirusa u 2020. godini, Austrijska železnica (ÖBB) je uspela da pokrije gubitak prometa od 700 miliona evra.

Zahvaljujući sopstvenom programu štednje i pomoći države, koncern Austrijske železnice je završio 2020. godinu sa blago pozitivnim rezultatom, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prošle godine broj putnika Austrijske železnice je iznosio 286,5 miliona, dakle 190 miliona manje nego u prethodnoj 2019. godini. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Na vrhuncu krize pad broja putnika dostigao je više od 90 odsto, dok je na godišnjem nivou prosek iznosio 40 odsto manje putnika. Železnica je toliki broj korisnika imala krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Teretni saobraćaj se odvijao bez pauze pokrivajući Austriju, Evropu i Aziju. Svaka tona robe isporučena je sigurno i pouzdano na svoju destinaciju.

Autrijska železnica je uložila više od 2,6 milijarde evra u obnovu i izgradnju infrastrukture u 2020. godini. Svih 200 gradilišta radilo je punim kapacitetom, izuzev nekoliko dana, što je bio način da se osiguraju radna mesta.

U periodu od 2021. do 2026. godine realizovaće se investicioni plan u vrednosti od 25 milijardi evra. Veći deo paketa 20,6 milijardi evra biće uložen u izgradnju infrastrukture i obnovljive izvore energije.

Ostatak sredstava iskoristiće se za modernizaciju i proširenje voznog parka i noćnih linija, kao i digitalizaciju železničkog sistema. Do 2025. godine Austrijska železnica će otvarati 2.700 radnih mesta svake godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.