Pala odluka: Kovid bolnica na Mišeluku, 250 miliona za komunalno uređenje

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 14:51

Pala odluka: Kovid bolnica na Mišeluku, 250 miliona za komunalno uređenje

Skupština Novog Sada donela je odluku da se Republici ustupi zemljište na Mišeluku površine od oko 2,5 hektara za izgradnju nove kovid bolnice.

Takođe, odlučeno je i da se iz gradske kase izdvoji 250 milona dinara za komunalno opremanje i uređenje tog zemljišta. Usvajanjem tih odluka, praktično su stvoreni uslovi za početak izgradnje nove bolnice, prenosi RTV.

Na Mišeluku, za nekoliko dana biće položen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice sa 600 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ležajeva. Plan je da bude završena za četiri meseca, a prve pacijente, nova bolnica, mogla bi da primi već u septembru.

"Bolnicu radi država, okolo radimo mi. Znači kompletnu komunalno infrastrukturu, da dovedemo vodu, da dovedemo kanalizacionu mrežu, javnu rasvetu, da obezbedimo zelene pojaseve. Da postavimo autobuska stajališta, pristupne saobraćajnice, radimo pristupne saobraćajnice, puteve. Procena je da će to da izađe 250 miliona dinara, ali nije mi žao ni jednog dinara što dajemo za našu bolnicu", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

I vlast i opozicija u gradskom parlamentu saglasni su da je izgradnja bolnice dobra stvar za Novi Sad, posebno ako se uzme u obzir da bi nakon epidemije, novoizgrađeni objekat trebalo da ostane u zdravstvenom sistemu grada.

Robert Kolar iz LSV naveo je da oni već 15 godina pokušavaju kao Liga da nametnu jednu od najvažnijih tema, a to je izgradnja novog zdravstvenog objekta u gradu.

"Mi se iskreno nadamo i zalažemo se i radićemo na tome da to bude osnova buduće Gradske bolnice", rekao je Kolar.

Đurađ Jakšić iz Srpske radikalne stranke (SRS) kaže da ta stranka očekuje da nova kovid bolnica u prvoj fazi bude izgrađena kvalitetno i u skladu sa svim građevinskim principima i normama.

Bojan Radojević iz DSS-a je naveo izgradnja bolnice nešto iznad dnevno-političkih aktivnosti i da to predstavlja dobar potez za Novi Sad.

Izgradnja će biti finansirana iz republičkog budžeta, preko Ministarstva odbrane, a Novi Sad postaće treći grad u Srbiji koji za vrlo kratko vreme dobija novu bolnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za opremanje parcele na Mišeluku treba oko 250 miliona

Izvor: Danas, 14.Apr.2021, 10:52

Skupština Grada Novog Sada donela je odluku o prenosu neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojini grada u svojinu Republike Srbije, neposrednom pogodbom bez naknade.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.