Pad zaliha nafte u SAD podigao cijenu “crnog zlata”

Izvor: Capital.ba, 15.Nov.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad zaliha nafte u SAD podigao cijenu “crnog zlata”

LONDON, Cijene nafte su porasle nakon što su najnoviji podaci ukazali na iznenađujući pad američkih zaliha “crnog zlata”. Na skok cijena nafte uticali su i komentari Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) o manjoj proizvodnji nafte iz škriljaca u SAD u 2020. godini nego što je prvobitno predviđano. Sjevernomorska nafta “brent” poskupila je danas za 65 centi ili 1,04 odsto na 63,02 dolara za barel, a američka laka >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << nafta (WTI) za 47 centi ili 0,82 odsto na 57,59 dolara za barel. Generalni sekretar OPEK-a Mohamad Barkindo izjavio je da će vjerovatno doći do smanjenja projekcija vezano za količinu proizvodnje nafte u 2020. godini, a posebno kada je riječ o američkoj proizvodnji nafte iz škriljaca. Barkindo je, takođe, rekao da je prerano govoriti o tome da li će biti neophodno dalje smanjenje proizvodnje. OPEK je nagovjestio i da će u idućoj godini biti manji suficit na naftnom tržištu, mada i dalje očekuje da će tražnja za OPEK-ovom naftom opasti jer rivali proizvode sve veće količine. Tanjug Чланак Pad zaliha nafte u SAD podigao cijenu “crnog zlata” се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

CENA NAFTE U PORASTU: Pad zaliha u Americi podigao vrednost "crnog zlata"

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019

Na skok cena uticali su i komentari Organizacije zemalja izvoznica nafte... Cene nafte su danas porasle nakon što su najnoviji podaci ukazali na iznenađujući pad američkih zaliha "crnog zlata"...Na skok cena nafte uticali su i komentari Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) o manjoj proizvodnji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.