POTREBNI RADNICI, a uslovi su i više nego dobri: Mesečna zarada u ovom sprskom gradu 70.000, a nema ko da radi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTREBNI RADNICI, a uslovi su i više nego dobri: Mesečna zarada u ovom sprskom gradu 70.000, a nema ko da radi!

Najviše radnika potrebno nam je za branje voća na poljoprivrednim gazdinstvima

 Iako u Kraljevu, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, trenutno ima više od deset hiljada nezaposlenih, građani bez stalnog zaposlenja slabo se interesuju za sezonske poslove, čak i u slučaju kada se dnevnice za određene poslove kreću i do 2.000 dinara.

- , konobarisanje ili za rad u hladnjačama, u kojima dobar radnik može da zaradi i do 70.000 dinara mesečno, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je odziv zainteresovanih mali - kaže Goran Žerađanin, direktor jedne omladinske zadruge u Kraljevu.

Prema njegovim rečima, trenutno u ugostiteljstvu na teritoriji Vrnjačke Banje i Kraljeva ima 35 slobodnih pozicija za konobare, kuvare, barmene, spremačice i pomoćne radnike u kuhinji, plate su od 30 do 50 hiljada dinara, ali se do radnika teško dolazi.

Dnevnica sezonaca na poljoprivrednim poslovima ide i do 4.000 dinara, a manje dnevne zarade od 2.000 dinara nema. Iako se poslodavcima plaćanje sezonskih radnika nekada ne isplati, dnevnice nikada nisu bile više upravo zbog manjka radnika.

Ove godine za radove u poljoprivredi na području zapadne Srbije nema dnevnice ispod 2.000 dinara. Vlasnici seoskih gazdinstava objašnjavaju da dnevnice stalno rastu jer je do radnika sve teže doći pošto, kako kažu, "više niko neće ni da kopa".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.