POTPISANA TRI VAŽNA SPORAZUMA Kinesko tržište otvoreno za srpske poljoprivrednike

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPISANA TRI VAŽNA SPORAZUMA Kinesko tržište otvoreno za srpske poljoprivrednike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas na sastanku s delegacijom Generalne uprave carina Kine da tržište te zemlje ima "neograničen potencijal" i da je interes Srbije da tamo izvozi poljoprivredne proizvode.

- Predsednik Vučić i predstavnici kineske delegacije Generalne uprave carina razgovarali su i o nastavku saradnje i usaglašavanju procedura za izvoz voća i kukuruza - navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja u svim oblastima i izrazio zahvalnost na stavu Kine po pitanju poštovanja i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

- Jučerašnji sastanak i tri potpisana sporazuma Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Generalne uprave carina Kine, važan je strateški korak za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso, kao i mleko i mlečne prerađevine iz Srbije - dodaje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.