POTOP HRVATSKOG TURIZMA: Gosti ih zaobilaze u širokom luku, Dubrovniku preti NAJGORI scenario

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2020, 00:24

POTOP HRVATSKOG TURIZMA: Gosti ih zaobilaze u širokom luku, Dubrovniku preti NAJGORI scenario

Na samom kraju jula u Dubrovniku odmara samo 8.800 gostiju

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, kazao je da se na samom kraju jula u tom gradu odmara samo 8.800 gostiju.

To je 32 posto u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine, na današnji dan u Dubrovnik je sletelo 154 aviona, a danas samo 55. Prošle godine je na današnji dan došlo 16.500 gostiju, a ove godine samo 2.400. Dubrovnik zaista beleži katastrofalne turističke rezultate -  kazao je Franković, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji ipak očekuje bolje rezultate u avgustu.

- Potrebno je da nam avionske linije opstanu i ako to tako bude, ako nam naša prioritetna tržišta ne uvedu restriktivne mere, Dubrovnik će preživeti ovu godinu - ocenio je Franković.

Ipak, prema rečima gradonačelnika Dubrovnika, grad je spreman i za najgori scenario, ali "više nikada ne sme biti monokulturni grad koji isključivo zavisi od turizma".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.