POSAO ZA KOJIM VLADA POMAMA U SRBIJI: Potreban vam je samo telefon sa kamerom, a satnica je 600 DINARA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSAO ZA KOJIM VLADA POMAMA U SRBIJI: Potreban vam je samo telefon sa kamerom, a satnica je 600 DINARA!

Svi koji su aplicirali za ovaj nesvakidašnji posao imaju priliku da rade za američko tržište

Oglas objavljen pod nazivom "Vajber dadilja" postao je hit na društvenim mrežama, ali i verovatno najtraženiji posao u Srbiji pošto je za samo pet dana pristiglo više od 1.000 prijava.

Ponuda za čuvanje dece preko Vajbera napravila je pravu pometnju i probudila veliku zainteresovanost ljudi da se prijave za ovaj posao. Da sve bude još interesantnije, za posao vam je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potreban samo telefon, instaliran Vajber, internet veza i znanje engleskog jezika, a zaduženje vam je da čuvate decu koja su udaljena i do 10.000 kilometara od vas, ni manje ni više nego u SAD.

, a evo šta se tražilo od kvalifikacija i kako sam posao izgleda:

- Radi se od kuće u Srbiji, na sopstvenom telefonu, potrebno je imati samo instaliran Vajber i stabilnu internet konekciju, a kamera omogućava da se deca nadgledaju dok su roditelji odsutni. Uslov je svakako znanje engleskog jezika. Prijave se vrše isključivo preko Vajbera - stajalo je u oglasu.

Ono što poslodavac zahteva u daljem opisu posla je da, ukoliko dođe do nepredviđenih situacija, "vajber dadilja" koja prati decu u stanu putem kamera, odmah pozove roditelje ukoliko su na poslu ili uveče u provodu.

- Osim što ne znamo koliko traje radni dan, ni šta su to nepredviđene situacije, nepoznato je šta se dalje dešava kada "vajber dadilja" pozove roditelje. Pošto oni sigurno ne mogu da dolete istog momenta, pretpostavljamo da alarmiraju komšije, policiju - rekli su iz jedne agencije za zapošljavanje.

Ono što se zna je da satnica na ovom poslu iznosi 600 dinara, što je za oko 200 dinara više u odnosu na pristojnije satnice u prestonici za bebisiting. Da bi neko postavio oglas na portalu na kom je oglas bio objavljen, mora biti potpuno legalan, što znači da je registrovan u APR-u (Agencija za privredne registre), te da nema blokiran račun u Narodnoj banci Srbije.

U ovom slučaju reč je o američkoj firmi koja je registrovana i u Srbiji, oglas je trajao svega dve nedelje i na oglas je bilo jedino moguće prijaviti se putem, logično, Vajbera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.