POSAO ZA 300 NAJBOLJIH MEDICINARA: Ministar Lončar uručio ugovore najboljim učenicima i studentima

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 20:53

POSAO ZA 300 NAJBOLJIH MEDICINARA: Ministar Lončar uručio ugovore najboljim učenicima i studentima

Država će budućim specijalizantima koji su medicinu završili sa prosečnim ocenama devet i 10 plaćati doktorske studije.

Na Svečanosti u Palati "Srbija" su uručeni ugovori o radu za 100 diplomaca medicinskih fakulteta i 200 medicinskih sestara i tehničara koji su školovanje završili sa najboljim uspehom.

Najveći broj mladih medicinara završio je Medicinski fakultetu u Beogradu, ali ih ima i sa fakulteta u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Prištini. Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zdravlja dr Zlatibor Lončar poručio je novim kolegama da će od njih zavisiti dalja budućnost srpskog zdravstva:

- Vi ste veliko pojačanje za zdravstveni sistem koji radi 24 sata, 365 dana u godini. Vama od danas dajemo poverenje da brinete o zdravlju svih građana Srbije.

Zahvaljujući programu zapošljavanja najboljih diplomaca do sada je u zdravstevnom sistemu Srbije uposleno 500 najboljih mladih lekara i 700 medicinskih sestara i tehničara.

Među mladim lekarima juče je bio i David Šarenac, koji je diplomirao sa prosekom 10. Posao je dobio na Klinici za kardiologiju KCS, a želja mu je da se bavi interventnom kardiologijom:

- Ovo je ostvarenje sna svakog mladog doktora, jer smo odmah nakon završenog fakulteta i odrađenog pripravničkog staža i položenog stručnog ispita dobili šansu da radimo.

Sa čistom desetkom Medicinski fakultet u Nišu završio je i Irfan Šabotić koji je od danas zaposlen u Opštoj bolnici u Novom Pazaru:

- Specijaliziraću internu medicinu u ovoj ustanovi, ali ukoliko bude potrebno u prvo vreme ću biti angažovan na kovid-odeljenju.

Budući neurolog Specijalne bolnice "Sveti Sava" je Miloš Potežica. Medicinu je završio na Univerziteu u Kragujevcu sa prosečnom osenom 9,76.

- Pre nego završim specijalizaciju radiću kao klinički lekar - rekao je Potežica. - Već sam bio na stažu u ovoj bolnici i nadam se da ću opravdati poverenje koje mi je država ukazala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.