POSAO OD NEKOLIKO MESECI ZAVRŠEN ZA TRI DANA! Najveći 3D štampač na svetu odštampao CEO BROD (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSAO OD NEKOLIKO MESECI ZAVRŠEN ZA TRI DANA! Najveći 3D štampač na svetu odštampao CEO BROD (VIDEO)

Oborena tri svetska rekorda

Istraživači sa Univerziteta u Mejnu uspeli su da 3D odštampaju čitav brod.

Time su istovremeno oborena tri svetska rekorda.

Ukoliko ste mislili da je štampanje celog brodića impresivno, kako tim sa univerziteta navodi, čini se da to nije najveći objekat koji njihov štampač može da štampa.

Navodno, ako se iskoristi do krajnjih granica, može da štampa predmete dužine do 30 metara, širine sedam metara i visine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tri metra.

3D štampanje je prilično neverovatno, jer je brodić koji bi inače trebalo da se sastavlja nedeljama ili mesecima, napravljen za tri dana.

Ovakav način upotrebe ove tehnologije nije novina, jer su američki marinci 2018. godine uspeli da 3D odštampaju betonske barake za 40 sati.

Ribar je kopao po smeću i pronašao jedno od NAJVEĆIH BLAGA NA SVETU, ali tu tek počinje misterija (VIDEO) 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.