POMOĆ AGENCIJAMA I UGOSTITELJIMA: Kraljevčani ulažu u opstanak i razvoj turizma

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 14:07

POMOĆ AGENCIJAMA I UGOSTITELJIMA: Kraljevčani ulažu u opstanak i razvoj turizma

Zahtev za ovu pomoć podnelo je 13 turističkih agencija iz grada na Ibru, od kojih je 11 bespovratno dobilo po 250.000 dinara.

Kako bi se pomoglo lokalnim, aktivnim turističkim agencijama da lakše prevaziđu poteškoće u poslovanju i nadoknade eventualne gubitke nastale zbog pandemije kovidom-19, kraljevačka lokalna samouprava izdvojila je ukupno 2,75 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve.

- Kao odgovorna vlast potrudili smo se da još jednom pomognemo našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << privredi. Osim novčane pomoći turističkim agencijama, umanjili smo i cenu zakupa javnih površina koju ovdašnji ugostitelji koriste za letnje bašte i to u ekstra, prvoj, drugoj i trećoj zoni - kaže dr Predrat Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prema njegovim rečima, na ovaj način korist će imati svi Kraljevčani jer će se ulaganjem u opstanak i razvoj turizma više novca sliti u gradsku kasu.

- Najbolji primer za to je "Veseli spust" i koncerti Harisa DŽinovića i Dejana Petrovića kada su kraljevački ugostitelji i hotelijeri imali znatno veće prihode, kao i za vreme atletskog šampionata kada su svi hotelski kapaciteti bili popunjeni - naglašava Terzić.

- Naš cilj je da tokom celog leta, svakog vikenda  imamo razne kulturne, zabavne, sportske i druge manifestacije kojima ćemo privući veliki broj turista. I to je, svakako, značajna pomoć ovdašnjim turističkim poslenicima, hotelijerima i ugostiteljima da se finansijski oporave.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.