POMAMA ZA TARTUFIMA: Ako ih berete, možete mesečno da zaradite nekoliko HILJADA EVRA

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMAMA ZA TARTUFIMA: Ako ih berete, možete mesečno da zaradite nekoliko HILJADA EVRA

Tartufe je putem satelitske veze kupio preduzetnik iz Hongkonga.

Nekoliko belih tartufa, teških oko 850 grama, prodato je u novembru na tradicionalnoj aukciji u gradu Albi u italijanskom Pijemontu za vrtoglavih 75.000 evra.

EU stala na put internet divovima! Gugl i Fejsbuk moraće da plaćaju porez

Međutim, tartufa ima i u Srbiji, a mesečno od njih može da se zaradi i više hiljada evra, jer su retki i izuzetno cenjeni u kulinarstvu. Crni tartuf košta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 50 evra kilogram, a kraljevski i po nekoliko hiljada evra za istu težinu.

Kapitalni primerci crnih tartufa nalaze se na višim terenima. U Srbiji ih najviše ima na Fruškoj gori. Raste u simbiozi sa cerom ili lipom, koja se nalazi na površinama gde je nekada rastao cer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.