PKS: Papir i olovku koristi trećina građevinara, ali spremni za digitalizaciju

Izvor: Danas, 13.Apr.2021, 19:18

PKS: Papir i olovku koristi trećina građevinara, ali spremni za digitalizaciju

Istraživanje o stepenu digitalizacije građevinarstva u Srbiji pokazalo je da 74 odsto kompanija u tom sektoru koristi osnovne ili tradicionalne tehnologije u poslovanju, uprkos tome što je 93 odsto građevinaca i arhitekata spremno da u svoj rad uvedu nova digitalna softverska rešenja, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nekima u Srbiji glavni alati i dalje samo papir i olovka

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 07:48

Čak 74 odsto građevinskih kompanija u Srbiji još koristi osnovne ili tradicionalne tehnologije...Uz to, njih 36 odsto oslanjaju se samo na papir i olovku, pokazalo je istraživanje kompanije PlanRadar...O tome je na današnjem vebinaru "Digitalizacija u građevinarstvu u Srbiji" govorio Bojan Petković,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.