PDV na pripremu hrane pada na 13%, uvodi se poseban porez na slatke sokove

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Jul.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PDV na pripremu hrane pada na 13%, uvodi se poseban porez na slatke sokove

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković i ministar Zdravko Marić predstavili su četvrti krug porezne reforme.

- Svi koji nas promatraju s prilično istančanom dioptrijom prate što radimo i vide da imamo jasan i precizno zacrtan smjer - rekao je Plenković.

Rekao je kako je smanjenje PDV-a bilo dio izbornog programa te da je on uveden u zakon prošle godine i da od 1. siječnja PDV pada s 25 na 24 posto. Dodaje kako osobama mlađim od 25 godina kompletno oslobađaju poreznih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << obveza, a onima od 25 od 30 stopa se smanjuje za 50 %.

- Predložit ćemo povećanje praga prihoda s 3 na 7,5 milijuna kuna za plaćanje poreza na dobit po stopi od 12% - izjavio je premijer.

- Na taj način 93% hrvatskih poduzetnika ulazi u stopu od 12%. To je ogromna mjera - izjavio je.

Poslodavcima će omogućiti da svojim zaposlenicima isplaćuju različite naknade i troškove, objašnjava premijer. Posebno će se oporezivati pića po količini šećera s ciljem da utječu na pretilost kod djece.

Rekao je i kako su odlučili smanjiti stopu PDV-a na pripremu i posluživanje hrane na 13%.

- Ovo je mjera koju poduzimamo kako bismo održali razinu prihoda iz turizma - izjavio je.

- Pratit ćemo efekte ove mjere - rekao je.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.