PAKET POMOĆI ZA POLJOPRIVREDNIKE: Postoji uslov da bi vam država refundirala novac od kupljenih mašina

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 23:53

PAKET POMOĆI ZA POLJOPRIVREDNIKE: Postoji uslov da bi vam država refundirala novac od kupljenih mašina

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ističe da mnogi ne znaju koliko novca država ulaže u poljoprivredu.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović govorio je o novim paketima pomoći za poljoprivrednike.

On je istakao da mnogi ne znaju koliko novca država ulaže u poljoprivredu i na koji način refundira novac od kupljenih mašina.

- Ima jedna česta stvar koja se u Srbiji podrazumeva, a to je davanje novca države kao podsticajna sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za mehanizaciju. Ljudi ne znaju koliko je to stvarno. Pedeset posto novca kad hoćete da kupite traktor, plug, balir, sistem za navodnjavanje, šta god da vam padne na pamet, vi dobijete minimum 50 posto, može i više - kaže ministar i dodaje da je u pitanju suma od preko nekoliko desetina milijardi.

- U korona godini mi smo isplatili 11 milijardi, 2019. godine 6,5 milijardi, ali da ne bude ovo samo za hvaljenje, nama trebaju godine da ulažemo u srpsku poljoprivredu, u ovu vrstu tehnologije, da bismo bili konkurenti svima oko nas - kaže ministar Nedimović.

On je dodao da je jedini uslov da se dobije refundiranje od države da se ima registrovano domaćinstvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.