Ozbiljan gubitak: Uber u  minusu milijardu dolara

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljan gubitak: Uber u minusu milijardu dolara

San Francisko -- Kompanija Uber prvo tromesečje ove godine zaključila je sa neto gubitkom od milijardu dolara.

Minus je napravljen kao posledica velikih ulaganja u isporuku hrane, prevoz tereta i većih troškova za stimulaciju vozača. Interesantno, krajem marta Uber je širom planete imao čak 93 miliona korisnika, što je 33 odsto više nego krajem marta 2018. godine.

U poslednjem prošlogodišnjem tromesečju kompanija je zabeležila neto gubitak od 887 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara.

U prvom kvartalu 2018. poslovali su s neto dobitkom od 3,75 milijardi dolara zahvaljujući prodaji dela poslovanja, prenose agencije.

Podsticaji vozačima više su nego udvostručeni u odnosu na godinu ranije, nadmašujući rast prihoda zbog ulaganja u širenje usluga dostave hrane Uber Eats.

U tom delu poslovanja stimulacije za vozače su utrostručene, na 291 milion dolara. Prihodi su u tom delu Uberovog poslovanja porasli za 89 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uber u minusu milijardu dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2019

Kompanija Uber prvo tromjesečje ove godine zaključila je sa neto gubitkom od milijardu dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.