Ovo je najgore što možete da kupite, ikad

Izvor: B92, 25.Nov.2018, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najgore što možete da kupite, ikad

Nijedna druga investicija ne garantuje toliki gubitak vrednosti kao što je kupovina novog automobila, tvrdi američki finansijski stručnjak i milioner Dejvid Bah

Bah, pišu regionalni mediji, smatra da najveći broj kupaca novog automobila u principu pozajmljuje novac za realizaciju kupovine, bilo od prijatelja, bilo u obliku kredita banke, lizinga…

“Kakvog smisla ima kupiti nešto što već nekoliko minuta nakon kupovine gubi najmanje 20 odsto vrednosti, a u sledećih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet godina prosečan pad vrednosti automobila iznosi čak 60 odsto?", pita se Bah i dodaje:

“Kad nešto otplaćujete u ratama gubite osećaj ukupne vrednosti investicije. To je potpuno pogrešno. Uvek bi trebalo da gledate na kupovinu automobila kroz ukupnu cifru, pa kad na to dodate troškove održavanja, osiguranja, kamate i ostalog, vrlo brzo dolazite do zaključka da je kupovina novog vozila finansijski promašaj.”

Takvom stavu pridružili su se i drugi renomirani finansijski stručnjaci kao Kevin O Liri, koji čak ne želi ni da pomisli na kupovinu automobila, nego se služi specijalizovanim servisima kao što su Uber i Lift.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.