Ovo je grad koji Srbi često posećuju, a u kom se prevoz odsad plaća PLASTIČNOM FLAŠOM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2018, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je grad koji Srbi često posećuju, a u kom se prevoz odsad plaća PLASTIČNOM FLAŠOM (VIDEO)

Ljudi u Istanbulu sada mogu da plate gradski prevoz sa plastičnim flašama, čime se grad u Tuskoj prdružio ostalim mestima u svetu koji su omogućili isti sistem kako bi uticali na ekološku svest građana

Svaka boca koju ubace u mašinu dodaje kredit na njihovu karticu za prevoz. Inicijativa je došla nakon što je Turska odlučila da poboljša svoj "dosije" o recikliranju otpada.

- Projekat je veoma dobar, jer je važno da se reciklira i obrati pažnja na životnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sredinu. Često razmišljam kako imam plastičnu flašu i da ne znam gde da je stavim, pa je bacim. Sada mogu da ih koristim kako bih platio prevoz - rekao je student Basel.

Mašine za reciklažu se nalaze trenutno na tri mesta u podzemnoj železnici u Istanbulu, ali se zvaničnici nadaju da će ih u budućnosti biti više.

Turska ima veoma lošu reputaciju po pitanju reciklaže.

Sistem reciklaže u zamenu za kredit na kartici za prevoz imaju i u Surabaji u Indoneziji, u Sidneju, koji nudi i bioskopske karte, zatim u Tajpeju, kao i Pekingu.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako izgledaju NAJBRUTALNIJE vojne vežbe na svetu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.