Ovo je NCR kampus na NBG - evo gde će biti FOTO

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je NCR kampus na NBG - evo gde će biti FOTO

Beograd -- Ovih dana u medijima se dosta govorilo o novim investicijama američke kompanije NCR i planovima za širenje poslovanja u Srbiji.

Rast lokalne operacije u prethodnim godinama doveo je do toga da za ovu firmu već radi preko 3000 ljudi, a u narednom periodu broj zaposlenih treba da pređe i četiri hiljade.

U sklopu ovih planova najavljena je gradnja poslovne zgrade i kampusa u bloku 42, kao regionalnog centra koji će efikasno objediniti postojeće operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i omogućiti dalje širenje.

Planirani objekat nalaziće se u bloku 42, u njegovom severoistočnom delu ka Bulevaru Milutina Milankovića. Razvoj ovog bloka bio je predmet arhitektonsko-urbanističkog konkursa iz 2014. godine na kome je izabrano i nagrađeno rešenje “Proaspect” tima - Milana i Vladimira Lojanice sa saradnicima, piše Beobuild.

Kasnije tokom razrade plana detaljne regulacije došlo je do izvesnih izmena na pobedničkom rešenju, tako da je dozvoljena gradnja dodatnih kvadrata poslovne namene u zoni kod železničke stanice. Formirana je nova parcela za gradnju lamelnog objekta, gde će američka komapnija sagraditi zgradu od preko 55.000 kvadrata bruto prostora. Arhitektonsko rešenje nove zgrade takođe je delo Milana i Vladimira Lojanice, čime su autori pobedničkog rešenja sa konkursa direktno uključeni u dalje oblikovanje.

Ukupna vrednost ove investicije treba da dosegne 90 miliona evra, a kao državni podsticaj projektu iz budžeta je dodeljeno 10.2 miliona evra. Radovi na izgradnji treba da počnu u aprilu, a otvranje NCR kampusa u bloku 42 na Novom Beogradu planirano je početkom 2021. godine.

NCR korporacija je američka tehnološka kompanija specijalizovana za proizvode u vezi sa uslugama maloprodaje, finansija, putovanja, zdravstva, prehrane, zabave i javni sektor.

Glavni proizvod NCR su samouslužni kiosci, fiskalne kase, automatske govorne mašine, kontrolne sisteme, skenere bar-kodova i poslovni potrošni materijal, kao i pružanje usluga IT podrške.

Kompanija je osnovana 1884. godine pod nazivom NCR - National Cash Register Company, a centrala je u saveznoj američkoj državi Džordžiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.