Ove godine još više korejskih turista

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Feb.2018, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove godine još više korejskih turista

ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavila je hrvatsku turističku ponudu u sklopu Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u južnokorejskom gradu PyeongChang pred 40-ak partnera iz te zemlje, s naglaskom da ove godine očekuje još više korejskih turista, izvijestili su u utorak iz Glavnog ureda HTZ-a.

Hrvatska je svoju turističku ponudu u korejskom PyeongChangu predstavila zajedno sa Slovenijom, čiju je ponudu predstavljala Slovenska turistička organizacija, a u sklopu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << višegodišnjeg zajedničkog nastupa na dalekim tržištima.

Zajedno su organizirali i poslovnu radionicu s hrvatskim odnosno slovenskim i korejskim turističkim partnerima, a koja je održana u Slovenskoj kući u Olimpijskom selu.

Tom je prigodom direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić poručio da se ove godine iz Koreje može očekivati i više turista nego lani zbog uspostave većeg broja zračnih linija koje će Hrvatsku povezati s dalekim tržištima, poput Južne Koreje, Kine, Japana i drugih.

"Ove godine očekujemo daljnji rast dolazaka turista iz Južne Koreje, koji u Hrvatskoj posebno cijene prirodne ljepote, kulturne i povijesne znamenitosti, gastronomiju i aktivni odmor. Na tom tržištu pojačavamo i promotivnu prisutnost s obzirom da je riječ o turistima koji nam dolaze u velikom postotku izvan ljetnih mjeseci, čime pridonose i produljenju sezone", istaknuo je Staničić.

Ocijenio je i da je korejsko tržište važno za hrvatski turizam te najavio i skoro otvaranje ureda HTZ-a u Seoulu.

Iz hrvatskog turizma su na prezentaciji i radionici u Južnoj Koreji bile turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Kvarnera i grada Zagreba, kao i tvrtki Croatia Airlines, Atlas, Uniline i druge.

"Da je Hrvatska popularna destinacija na korejskom tržištu potvrđuje i iznimno veliko zanimanje korejskih partnera i putničkih agencija, poput Any Travela, Expedia Korea, Hana Business, Shoestring Travel, Viagem Tour, Yana Trip i drugi, a radionica je privukla i predstavnike vodećih korejskih medija specijaliziranih za turizam i putovanja", napominju iz Glavnog ureda HTZ-a.

Lani je iz Južne Koreje u Hrvatsku došlo 444 tisuća turista, koji su ostvarili 534 tisuće noćenja, što su porasti za 20 odnosno 16 posto u odnosu na 2016. godinu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.