Ovaj grad prvi van Evrope u potpunosti prelazi na obnovljive izvore energije

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj grad prvi van Evrope u potpunosti prelazi na obnovljive izvore energije

Kanbera -- Australijska Kanbera bi trebalo da postane prvi grad van Evrope koji će 100 odsto svojih potreba za električnom energijom koristiti iz obnovljivih izvora.

Prema novom izveštaju jednog australijskog instituta, utvrđeno je da je Kanbera spremna da postane tek osmi grad na svetu koji prelazi sa snabdevanja energijom iz fosilnih goriva na obnovljive vidove energije.

Kako prenose lokalni mediji, očekuje se da će se to desiti već 1. oktobra, kada treća faza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vetroelektrane Hornsdejl u Južnoj Australiji počne da isporučuje električnu energiju u mrežu.

Kanbera će se time pridružiti grupi od po tri grada u Nemačkoj i Austriji, kao i jednom u Španiji, u postizanju totalnog cilja zelene energije, preneo je Investitor.me.

Najveći grad koji je u potpunosti prešao na obnovljive izvore je nemački Šlezvig-Holštajn, koja ima 2,9 miliona stanovnika.

Gradovi tehnički ne rade u potpunosti iz obnovljivih izvora energije, jer je svaki od njih povezan na mrežu koja delom i dalje uključuje energiju dobijenu iz uglja i gasa. Međutim, ukupna proizvodnja iz obnovljivih izvora u potpunosti pokriva potrebe potrošnje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sve više gradova koji 100% električne energije dobijaju iz obnovljivih izvora

Izvor: Kamatica.com, 19.Sep.2019

Australijska Kanbera bi trebalo da postane prvi grad van Evrope koji će 100 odsto svojih potreba za električnom energijom koristiti iz obnovljivih izvora..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.