Otvorena nova toplana u Senti

Izvor: RTS, 23.Jan.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena nova toplana u Senti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Senti je predala na upotrebu novu gradsku toplanu i obišla rekontruisanu Gimnaziju. Država je u ove objekte investirala gotovo 400 miliona dinara.
Problem daljinskog grejanja u Senti nastao je pre nekoliko godina od kako je lokalna šećerana prestala da radi, a snabdevala je toplotnom energijom gotovo ceo grad.

Premijerka je gradonačelniku Sente simbolično >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uručila zapisnik o primopredaji nove toplane koja sada greje 4.000 domaćinstava i više od stotinu institucija.
"Sad ova toplana radi sa 95 odsto energetske efikasnosti što nama donosi svaki dan manju potrošnju gasa između šest i osam hiljada kubnih metara", kaže predsednik opštine Senta Rudolf Cegledi.
Ana Brnabić je obišla renoviranu senćansku gimnaziju u kojoj su smeštene i ekonomska i medicinska srednja škola, a nastavu pohađa više od hiljadu đaka. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je 182 miliona dinara za potpunu rekonstrukciju objekta starog više od 130 godina.
"Za Vladu Republike Srbije ne postoje mesta, opštine ili gradovi, prvog, drugog ili trećeg prioriteta, svi su nam jednako važni. I na kraju je jedino važno kakve rezultate isporučujemo za građane Srbije, naglasila je premijerka Ana Brnabić.
U Dom zdravlja u Senti Vlada je uložila 33 miliona dinara, a radi se na još četiri projekta sa lokalnom samoupravom i pokrajinskom administracijom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.