Otvaraju se ponude za kupovinu akcija Komercijalne banke: Nudi se paket od 83,23 odsto udela

Izvor: B92, 09.Sep.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaraju se ponude za kupovinu akcija Komercijalne banke: Nudi se paket od 83,23 odsto udela

Ponude za kupovinu akcija beogradske Komercijalne banke sutra će biti otvorene.

Ministar finansija Siniša Mali je potvrdio da su stigle četiri neobavezujuće ponude za kupovinu Komercijalne banke.

"Ukoliko sve neobavezujuće ponude ispune uslove, kreće se u sledeću fazu kada će ponuđači analizirati poslovanje banke. Nakon toga slede obavezujuće ponude", rekao je Mali.

Zainteresovanim kupcima će biti ponuđen paket od 83,23 odsto akcija Komercijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << banke.

Vlada Srbije, koje je sada najveći pojedinački akcionar u toj banci, postigla je dogovor da otkupi i akcije Evropske banke za obnovu i razvoj EBRD i Međunarodne finansijske korporacije IFC, tako da će posle te transakcije posedovati udeo od 83,23 odsto.

Ranije je država otkupila akcija Komercijalne banke od fondova Svedfund i DEG po ceni od 4.447 dinara.

Javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za kupovinu državnog paketa akcija u Komercijalnoj banci raspisan je krajem maja, a očekuje se da će prodaja biti završena do kraja ove godine.

U vlasništvu Komercijalne banke su Komercijalna banka Podgorica i Komercijalna banka Banjaluka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.