Otvara se Bulevar Vudroa Vilsona, Beogradski park i Ulica Nikolaja Kravcova

Izvor: B92, 15.Nov.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvara se Bulevar Vudroa Vilsona, Beogradski park i Ulica Nikolaja Kravcova

Beograd -- U okviru Beograda na vodi danas u podne se otvara Bulevar Vudro Vilsona, Beogradski park i ulica Nikolaja Kravcova.

Otvaranju će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Beogradski park će se prostirati na površini od 2,7 hektara. Danas se otvara njegov prvi deo, veličine 1,8 hektara.

U okviru parka nalaze se, između ostalog, multifunkcionalni sportski teren, dečje igralište, stolovi za piknik i stoni tenis, kao i staza za šetnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i džoging.

Pored parka, biće otvoren i prvi deo Bulevara Vudroa Vilsona u dužini od jednog kilometra, kao i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, saopštio je BW.

Bulevar Vudroa Vilsona spajaće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, a inicijativu da ponese ime nekadašnjeg predsednika SAD pokrenuo je predsednik Srbije.

Vudro Vilson je izdavanjem srpskog proglasa 1918. godine i zalaganjem za sigurno obezbeđivanje pomorskog izlaza Kraljevine Srbije pružio srpskom narodu bezrezervnu podršku.

Na prostoru Beograda na vodi biće otvoren i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, koja će spajati Savsku ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona.

Kravcov je bio slavni sovjetski vojnik iz Drugog svetskog rata koji je svojom hrabrošću i nesebičnošću pružio neizmeran doprinos u oslobođenju Beograda oktobra 1944. godine.

Inicijativu za ime ove ulice podneo je takođe predsednik Vučić, a nedavno su je usvojili odbornici gradskog parlamenta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evo kako izgledaju novi bulevar i park u okviru Beograda na vodi FOTO

Izvor: B92, 15.Nov.2019

Beograd -- U okviru Beograda na vodi danas u podne se otvara Bulevar Vudro Vilsona, Beogradski park i Ulica Nikolaja Kravcova...Kako je najavljeno, otvaranju će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić...Beogradski park će se prostirati na površini od 2,7 hektara. Danas se otvara njegov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.