Otkrijte grad u kom žive MILIJARDERI: Novac i bogatstvo se osećaju svuda, a bogataši ovde žive duže!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrijte grad u kom žive MILIJARDERI: Novac i bogatstvo se osećaju svuda, a bogataši ovde žive duže!

Tehnološki milijarderi su sinonim za Silicijumsku dolinu, ali je ultra bogata klasa veća nego što biste mogli da zamislite

Prema novoj studiji, u Americi nikada nije bilo više milijardera nego što ima sada, a većina njih San Francisko naziva svojim domom.

Jedna od 11.600 osoba u San Francisku je sada milijarder, prema novom istraživanju Velt portala. To znači da sada ovaj zalivski grad ima najveću gustinu naseljenosti milijardera u čitavom svetu, sa čak 75 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << milijardera.

Statistika postaje još luđa, kada se u obzir uzme veličina grada: San Francisko ima manje od milion stanovnika i jedva da je porastao od pedesetih godina.

On je na četvrtom mestu globalne liste milijardera, zajedno sa gradovima kao što su Njujork i Hong Kong, koji imaju daleko veću populaciju.

Uprkos mišljenju mnogih, ovaj izveštaj je otkrio da je prosečna starost milijardera iz San Franciska preko 65 godina, a da samo deset procenata ima manje od pedeset godina.

Pored toga, samo dvanaest posto su ženskog pola.

Uprkos reputaciji Silikonske Doline, koja navodno uzgaja mlade i bogate preduzetnike, ultra bogati stanovnici San Franciska verovatno više razmatraju penziju, nego revoluciju bilo kog tržišta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.