Otklonjena posljednja prepreka za 5G mrežu u Njemačkoj

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Mar.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otklonjena posljednja prepreka za 5G mrežu u Njemačkoj

BERLIN - Vrata za superbrzi internet u Njemačkoj su otvorena nakon što je otklonjena i posljednja prepreka za aukciju za 5G mrežu koja treba biti raspisana idućega tjedna.

Upravni sud u Kolnu odbio je prije vikenda hitne zahtjeve Telefonice, Vodafonea i Deutsche Telekoma, koji su zaustavili objavu aukcije. Tvrtke za mobilnu telefoniju zahtijevale su promjenu okvirnih uvjeta širenja prije nego što započne aukcija za 5G mrežu Savezne mrežne agencije.

Budući da >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je sud odbacio hitne zahtjeve bez osporavanja, aukcija sada može započeti kako je planirano sljedećeg utorka.

Glasnogovornik mrežne agencije izjavio je:

"Zadovoljni smo odlukom suda i jasnom potvrdom našeg stajališta".

Glasnogovornik Telefonice izrazio je žaljenje zbog odluke.

Telekomi su osudili tzv. pravilo uvjetnog pregovaranja, koje bi po njihovom mišljenju moglo dovesti do toga da će morati pustiti konkurente u svoju mrežu te da će njihova ulaganja u nove mobilne mreže biti obezvrijeđena.

Osim toga, ljutili su se i na zahtjeve u pogledu opskrbe: do kraja 2022. najmanje 98 posto domaćinstava u svakoj državi trebalo bi imati brzi internet. Također, moraju postojati brze veze na svim autocestama. Tvrtke su prethodno opisale takve zahtjeve ekspanzije kao nerazumne, dijelom zato što bi morale koristiti druge frekvencije koje su već nabavljene 2015. godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.